Viime viikonloppuna Vesivehmaalla ajettuun cross countryn SM- ja Suomen Cup -kauden toiseen osakilpailuun liittyen ei ole tehty päätöstä sunnuntain lopullisten tulosten osalta. Näin ollen myöskään EC-, SM- ja SC-pisteiden jaon kohdalla ei ole vielä ratkaisua.

Vesivehmaa Grand Nationalin (VGN) sunnuntain viimeinen, eli niin sanottu päälähtö (Eliitti-luokat) keskeytettiin Antti Pendikaisen vakavan onnettomuuden takia. Sen seurauksena Siilinjärven Vesaa edustanut Pendikainen menehtyi.

Onnettomuus tapahtui kolmituntisen kilpailun ensimmäisellä kierroksella, eli alle puolen tunnin ajon jälkeen.

Kilpailua ei jatkettu eikä uusintalähtöä järjestetty onnettomuuden jälkeen.

Tulokset on tällä hetkellä merkitty yhden ajetun kierroksen perusteella, mutta niitä ei ole vahvistettu. Tulokset eivät siis ole voimassa.

Kyseissä lähdössä ajettiin Euroopan Cupin (EC) avausosakilpailu luokissa EC Senior, EC Women (naiset), EC Veteran (yli 40v.) ja EC Junior (alle 23v.). Samassa yhteydessä ajettiin myös Suomen mestaruussarjan sekä naisten, alle 20-vuotiaiden ja 40-vuotiaiden veteraanien Suomen Cupien toinen osakilpailu.

Päätöstä arvosarjojen pisteiden jakamisesta ei ole tehty.

Euroopan Cupin osalta päätös saataneen vasta myöhemmin, mutta SM- ja SC-luokkien osalta päätös pyritään tekemään mahdollisimman pian.

50-vuotiaat veteraanit ajoivat Suomen Cupin toisen osakilpailunsa jo lauantaina, joten luokan pisteet jaettiin ja lasketaan mukaan kauden lopputuloksiin.

Quad Open -luokan Euroopan Cupin avausosakilpailu ajettiin sunnuntaiaamuna ennen Eliitti-luokan lähtöä, joten luokan tulokset ovat voimassa. Myös aamulla ajetun classic-luokan tulokset (ei Euroopan Cupia) ovat voimassa.

Suomenselän Moottorikelkkailijoiden Valtteri Vainionpää hallitsi Quad-luokan Euroopan Cupin avausta.
Suomenselän Moottorikelkkailijoiden Valtteri Vainionpää hallitsi Quad-luokan Euroopan Cupin avausta.

Cross countryn kansallinen kilpailukausi jatkuu Silveskin Extreme Cross Country Rodeon merkeissä Espoossa lauantaina 9. kesäkuuta.

SM- ja Suomen Cup -kauden, eli SML Mobius SM Cross Country -sarjan seuraava osakilpailu järjestetään Kauhajoen Moottorikerhon isännöimänä Kauhajoella lauantaina 27. heinäkuuta.

SML Mobius SM Cross Country -sarjan yhteistyökumppaneita ovat Mobius, Duell, Bike & Boat World, Biolan, Brandix, KTM, Mitas, Motopalvelu Niemitalo, Nilfisk, Olvi, Racingbike, TSMU Extreme Areena ja Xracing.

Tulokset VGN:
www.finnresults.fi/vgn-2019

Vesivehmaa Grand National 25.-26.5.2019
www.nordicsportevent.fi
www.facebook.com/vgnrace

SML Mobius SM Cross Country 2019
27.4. Panssari CC SM X, Kangasalan Moottorikerho & ISDE Tukiryhmä
25.-26.5. VGN 2019 EC / SM, Salpausselän Moottorikerho
27.7. Cross Country SM Kauhajoki, Kauhajoen Moottorikerho
26.10. Cross Country SM Säkylä, Rauman Seudun Moottorikerho

SML Mobius SM Cross Country
www.SMcrosscountry.fi
www.Facebook.com/SMcrosscountry
www.YouTube.com/81mediafinland1

Suomen Moottoriliitto
www.moottoriliitto.fi

Teksti: SML Mobius SM Cross Country -sarjan tiedotus.

Share →