Edellinen SM- ja SC-osakilpailu ajettiin Vesivehmaalla toukokuun lopulla.

Kauhajoen Moottorikerho toimii ensimmäistä kertaa kilpailuisäntänä cross countryn SM-sarjassa, kun kolmas osakilpailu on vuorossa lauantaina 27. heinäkuuta.

Kauhajoen Moottorikerho on viime vuosina järjestänyt onnistuneesti mielenkiintoisia kansallisia cross country -kilpailuja, mutta kuluvan heinäkuun lopulla seura saa ensimmäistä kertaa järjestettäväkseen Suomen mestaruussarjan osakilpailun.

Samassa yhteydessä kilpaillaan myös naisten, alle 20-vuotiaiden sekä 40- ja 50-vuotiaiden veteraanien Suomen Cup -osakilpailut. Lisäksi nähdään kansalliset kilpailut luokissa nuoret, 60-vuotiaat veteraanit, classic, B ja harraste.

Kyseessä on SM- ja Suomen Cup -sarjojen kolmas osakilpailu. Tosin Suomen Moottoriliitto ei ole vielä tehnyt päätöstä siitä, jaetaanko edellisestä osakilpailusta arvosarjojen pisteet SM-luokassa (A) ja naisten, alle 20-vuotiaiden sekä 40-vuotiaiden Suomen Cupissa, koska luokkien kilpailu keskeytettiin ennenaikaisesti. 50-vuotiaat ehtivät ajaa osakilpailunsa kokonaisuudessaan.

Monimuotoinen kilpailurata

Kauhajoella kilpaillaan Sotkan moottoristadionilla, missä voi harrastaa muun muassa motocrossia ja speedwayta sekä autojen rallicrossia, jokamiehenluokkaa, kartingia ja rallisprintiä. Cross country -kilpailussa hyödynnetään useita ratoja sekä ympäröivää maastoa. Kilpailureitti on noin kymmenen kilometriä pitkä.

Lähtö tapahtuu asfalttiradalta, mistä kurvataan muutaman kymmenen metrin jälkeen hiekkapohjaiseen mutkaan. Luvassa on niin metsää kuin motocrossrataa ja laskettelurinteen niittypohjaa. Maastosta löytyy muun muassa turvepohjaa ja savihiesua. Muutama kivikkokin on tiedossa. Radalta on haasteita, muttei mahdottomia kohtia. Maali sijaitsee samalla suoralla kuin lähtö.

Rata noudattelee pääpiirteissään aikaisempia vuosia.

Naiset, nuoret, 60-vuotiaat sekä classic ajavat tunnin ja muut luokat kahden tunnin mittaisen kilpailun.

Kilpailun ilmoittautuminen on avoinna Suomen Moottoriliiton Motti-palvelussa:
https://motti.moottoriliitto.fi/sml/fi/publicEvents

Ilmoittautuminen päättyy maanantaina 15. heinäkuuta.

SM-sarja on Suomen Moottoriliiton alainen arvosarja, joka kulkee tänä vuonna nimellä SML Mobius SM Cross Country. Sarjan yhteistyökumppaneita ovat Mobius, Duell, Bike & Boat World, Biolan, Brandix, KTM, Mitas, Motopalvelu Niemitalo, Nilfisk, Olvi, Racingbike, TSMU Extreme Areena ja Xracing.


Sotkan SM CC-kisa / SML Mobius SM Cross Country 3/4-osakilpailu 27.7.2019

Sotkan Moottoristadion
Kisatie 30, Kauhajoki
(Sotkantie 300, Kauhajoki)
www.facebook.com/events/2310380219213744

Kauhajoen Moottorikerho ry.
www.kauhajoenmoottorikerho.fi

SML Mobius SM Cross Country 2019
27.4. Panssari CC SM X, Kangasalan Moottorikerho & ISDE Tukiryhmä
25.-26.5. VGN 2019 EC / SM, Salpausselän Moottorikerho
27.7. Cross Country SM Kauhajoki, Kauhajoen Moottorikerho
19.10. Cross Country SM Säkylä, Rauman Seudun Moottorikerho

SML Mobius SM Cross Country
www.SMcrosscountry.fi
www.Facebook.com/SMcrosscountry
www.YouTube.com/81mediafinland1

Suomen Moottoriliitto
www.moottoriliitto.fi

Share →