Säkylässä kilpaillaan tällä kertaa kansallisen koitoksen merkeissä lauantaina 19. lokakuuta.

Cross countryn SM-sarjan promoottori on julkaissut esittelyvideon kotimaisen kansallisen kauden päättävän, Rauman Seudun Moottorikerhon Säkylässä lauantaina 19. lokakuuta isännöimän kilpailun reitistä.

Säkylässä kilpaillaan viime vuosien tapaan Porin prikaatin varuskunta-alueella osoitteessa Vuorenmaantie 352, Säkylä. Viime vuonna reitti oli SM-osakilpailussa noin 12 kilometrin mittainen, mutta tänä vuonna kansallisessa koitoksessa ajetaan kilpaa tiiviimmin noin kymmenen kilometrin pituisella reitillä. Se poikkeaa muodoltaan aiemmasta.

Maasto on hiekkapohjaista, osittain erittäin pehmeää, mutta pääosin kovahkoa. Startin jälkeen noin kolmasosa kierroksen kohdalla on hiekkakuopassa erittäin pehmeä ala- ja ylämäki, jonka ensimmäinen starttiryhmä (naiset, nuoret, V60, classic) kiertää. Hetkeä myöhemmin reitillä on pidempi kivikko-osuus, jota on ajettu aiemmissakin kilpailuissa. Reitiltä löytyy myös toinen, hieman vaativampi, mutta täysin ajettava kivikkopätkä ylämäkineen.

Startti tapahtuu varikon läheisyydestä. Kahden ”dyynin” jälkeen käännytään viime vuodesta poiketen oikealle, ei vasemmalle. Maali ja huoltoalue sijaitsevat vierekkäin ja niin ikään lähellä varikkoa.

Reittiesittelyvideo

Kilpailussa ovat mukana perinteiset cross country -luokat: naiset, nuoret, V60, classic, A, B, U20, V40, V50 ja harraste.

Kilpailun alkuperäinen aikataulu on laadittu sen mukaan, että Säkylässä olisi ajettu SM- ja Suomen Cup -kauden finaali. Koska Suomen Moottoriliiton hallitus perui kilpailulta SM- ja Suomen Cup -arvon, järjestäjä todennäköisesti muuttaa aikataulua. Se pyritään julkistamaan vielä tällä viikolla.

Kilpailun ilmoittautuminen on avoinna Suomen Moottoriliiton Motti-palvelussa:
https://motti.moottoriliitto.fi/sml/fi/publicEvents

Reittiesittelyvideo on kuvattu lauantaina 28. syyskuuta.

SML Mobius SM Cross Country -sarjan promoottori pahoittelee, että videokuva täriseen jonkin verran.

SML Mobius SM Cross Country
www.SMcrosscountry.fi
www.Facebook.com/SMcrosscountry
www.YouTube.com/81mediafinland1

Suomen Moottoriliitto
www.moottoriliitto.fi

Teksti: SML Mobius SM Cross Country -sarjan tiedotus.

Share →