SML Mobius SM Cross Country 2019

– Kuljettajat ilmoittautuvat jokaiseen osakilpailuun erikseen. Varsin tuore järjestelmä on Suomen Moottoriliiton Motti-palvelu, jonka kautta ilmoittautumiset tapahtuvat pääasiassa. Ilmoittautumisajan päätyttyä lähtöluettelo on tavallisesti nähtävillä Motissa. Lähtöluetteloon merkitään myös kuljettajien kilpailunumero, joka voi olla jokaisessa kilpailussa eri.

– SM-osakilpailuissa ajetaan Suomen mestaruudesta A-luokassa. Ne B-luokan kuljettajat, jotka ovat ajaneet nousupisteitä edellisen tai kuluvan kauden aikana, voivat osallistua SM-osakilpailuihin. SM-osakilpailuissa ovat lisäksi mukana naisten, alle 20-vuotiaiden (U20) sekä 40-vuotiaiden (V40) ja 50-vuotiaiden (V50) veteraanien Suomen Cup -luokat. Tavallisesti samassa yhdeydessä kilpaillaan myös kansallisella tasolla, ilman sarjapisteitä, luokissa nuoret, B, V60 (60-vuotiaat veteraanit), classic ja harraste. Harraste-luokasta noustaan menestyksen (nousupisteet) myötä B-luokkaan, josta vastaavasti A-luokkaan.

– Pistetilanteita ylläpidetään Motissa.

– Tarkemmat tiedot lajista, kilpailukalenterista, säännöistä ja vastaavista asioista löytyy Suomen Moottoriliitto ry:n nettisivulta ja suoraan cross countryn lajiryhmän osuudesta.

Pyörä on katsastettava ennen omaa starttia.

Pyörä on katsastettava ennen omaa starttia.